Готварска сол – полезна или вредна?
:: ТЕМИ :: СПОРТ И ЗДРАВЕ
Страница 1 от 1
Готварска сол – полезна или вредна?
Несправедливо наричат готварската сол „Бялата смърт”, както и нейната посестрима захарта. Всъщност натриевият хлорид, познат още като натриева или готварска сол, е много ценно, жизнено необходимо и незаменимо вещество за правилното функциониране на нашия организъм. А това, че често прекаляваме с неговата употреба е отделен въпрос, на които обаче е добре да обърнем внимание.
Сподели текста в:?
Twitter Twitter
За полезните свойства на солта.
Соленият вкус на тази подправка активира слюноотделянето, което е важно за доброто храносмилане. Натрият и хлорът, от които е съставена, се съдържат във всички тъкани и течности в нашето тяло и са незаменима част от стомашния сок. Тези компоненти в него спомагат за правилното разграждане и усвояване на хранителните вещества от организма. Освен че придава характерния солен вкус на храната, солта подобрява вкусовите й качества, давайки възможност на вкуса на продукта да се прояви с по-голяма сила.
Сподели текста в:?
Twitter Twitter
За полезните свойства на солта.
Соленият вкус на тази подправка активира слюноотделянето, което е важно за доброто храносмилане. Натрият и хлорът, от които е съставена, се съдържат във всички тъкани и течности в нашето тяло и са незаменима част от стомашния сок. Тези компоненти в него спомагат за правилното разграждане и усвояване на хранителните вещества от организма. Освен че придава характерния солен вкус на храната, солта подобрява вкусовите й качества, давайки възможност на вкуса на продукта да се прояви с по-голяма сила.
bate_niki- Брой мнения : 10
Join date : 11.07.2013
Местожителство : Ню Йорк
:: ТЕМИ :: СПОРТ И ЗДРАВЕ
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|