Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Готварска сол – полезна или вредна?

Go down

Готварска сол – полезна или вредна?  Empty Готварска сол – полезна или вредна?

Писане  bate_niki Чет Юли 11, 2013 6:46 am

Несправедливо наричат готварската сол „Бялата смърт”, както и нейната посестрима захарта. Всъщност натриевият хлорид, познат още като натриева или готварска сол, е много ценно, жизнено необходимо и незаменимо вещество за правилното функциониране на нашия организъм. А това, че често прекаляваме с неговата употреба е отделен въпрос, на които обаче е добре да обърнем внимание.
Сподели текста в:?

Twitter Twitter

За полезните свойства на солта.
Соленият вкус на тази подправка активира слюноотделянето, което е важно за доброто храносмилане. Натрият и хлорът, от които е съставена, се съдържат във всички тъкани и течности в нашето тяло и са незаменима част от стомашния сок. Тези компоненти в него спомагат за правилното разграждане и усвояване на хранителните вещества от организма. Освен че придава характерния солен вкус на храната, солта подобрява вкусовите й качества, давайки възможност на вкуса на продукта да се прояви с по-голяма сила.
bate_niki
bate_niki

Брой мнения : 10
Join date : 11.07.2013
Местожителство : Ню Йорк

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите